Start op vanaf de USB-installatieschijf

Installeren van zorin os,of problemen stel je vraag dan even hier?
luc
Site Admin
Berichten: 189
Lid geworden op: 15 feb 2023, 15:48
Gaf bedankjes: 9 keer
Werd bedankt: 15 keer

Start op vanaf de USB-installatieschijf

Bericht: # 328Bericht luc »

Schakel de computer waarop u Zorin OS wilt installeren uit. Zorg ervoor dat het volledig is uitgeschakeld en niet in de slaap- of slaapstand staat.

Sluit de Zorin OS USB Install Drive aan op de computer.

Schakel de computer in. Druk direct bij het opstarten herhaaldelijk op de daarvoor bestemde toets om het Boot Device Menu te openen.

Op een pc. Deze sleutel moet bij het opstarten op het scherm worden aangegeven of in de handleiding van uw computer. Als u niet zeker weet op welke toets u moet drukken, is dit meestal Esc, Delete, F2, F12 of een andere functietoets.
Op een Mac. Houd bij het opstarten de ⌥ Option-toets ingedrukt. Als u een draadloos toetsenbord gebruikt, moet u mogelijk een USB-toetsenbord aansluiten om het opstartapparaat te kunnen selecteren.

Gebruik in het opstartapparaatmenu de pijltoetsen om de optie te markeren die 'USB', 'EFI' of de naam van de fabrikant van de flashdrive vermeldt. Druk op Enter om op te starten vanaf de installatieschijf.

Op een Mac. Soms wordt de installatieschijf ten onrechte geïdentificeerd als 'Windows', wat normaal is.

Selecteer de optie 'Probeer of installeer Zorin OS' in het opstartselectiemenu van Zorin OS met behulp van de Enter-toets.

Als uw computer een moderne NVIDIA grafische kaart heeft (geproduceerd na 2013). U kunt de optie 'Probeer of installeer Zorin OS (moderne NVIDIA-stuurprogramma's)' selecteren met behulp van de toetsen ↓ ↑. Druk op Enter om op te starten en te installeren met de officiële NVIDIA eigen grafische stuurprogramma's.

Welkomstmenu
welcome-menu.png
welcome-menu.png (8.2 KiB) 28 keer bekeken
Tijdens het opstarten controleert Zorin OS de USB Install Drive om er zeker van te zijn dat er geen defecten zijn. We raden u aan deze controle niet over te slaan wanneer u de USB Install Drive voor het eerst gebruikt. Het helpt problemen te voorkomen tijdens het installeren van Zorin OS op uw computer.
Problemen met deze stap?
Bekijk wat u moet doen als u niet kunt opstarten vanaf de Zorin OS USB Install Drive ›
Installeer uw nieuwe exemplaar van Zorin OS

Voltooi de installatie van uw nieuwe exemplaar van Zorin OS op uw computer.

Volg de instructies op het scherm om de installatie te starten.
installer.png
Tip
Door de optie Try Zorin OS te selecteren, kunt u Zorin OS testen voordat u het op uw computer installeert. Houd er rekening mee dat het systeem langzamer werkt vanaf een USB-flashstation dan wanneer het op de computer is geïnstalleerd.
Maak verbinding met internet (indien mogelijk) wanneer u hierom wordt gevraagd door het installatieprogramma. Dit zorgt ervoor dat alle benodigde software wordt gedownload tijdens het installatieproces.
U zou een stap met de titel 'Installatietype' moeten bereiken.

Als u uw huidige besturingssysteem geïnstalleerd wilt houden naast Zorin OS (dual-boot). Selecteer de optie 'Installeer Zorin OS naast [uw huidige besturingssysteem]' en druk op 'Doorgaan' om te kiezen hoeveel ruimte u wilt toewijzen aan Zorin OS. Als deze optie niet voor u is verschenen, raadpleegt u de instructies voor 'Handmatig partitioneren' hieronder.
Als u alleen Zorin OS op uw computer wilt hebben geïnstalleerd. Selecteer de optie 'Schijf wissen en Zorin OS installeren' en druk op 'Nu installeren'. Gebruik deze optie om geavanceerde functies zoals schijfversleuteling en LVM in te schakelen.
Handmatige partitionering. Als uw computer een niet-standaard opslagschijfconfiguratie heeft (zoals meerdere interne harde schijven/SSD's), selecteert u de optie 'Iets anders' en drukt u op 'Doorgaan'. In dit artikel lees je hoe je deze optie gebruikt ›

Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
Nadat de installatie is voltooid, start u de computer opnieuw op om op te starten in uw geïnstalleerde exemplaar van Zorin OS.
Problemen met deze stap?
Verborgen inhoud
Je moet geregistreerd en aangemeld zijn om de verborgen inhoud te kunnen zien.
Dat is het! We hopen dat je het leuk zult vinden om Zorin OS te gebruiken
Wilt u uw USB-stick opnieuw gebruiken?
Verborgen inhoud
Je moet geregistreerd en aangemeld zijn om de verborgen inhoud te kunnen zien.
Plaats reactie